Društvo 

Robna i zelena pijaca u Kraljevu opremljene novim tezgama

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je danas robnu pijacu u Kraljevu, gde su zahvaljujući sredstvima Fonda za lokal ovog ministarstva, u iznosu od trinaest miliona dinara, nabavljene nove, savremene tezge, a Grad Kraljevo je uložio sedamnaest miliona dinara za nabavku novih tezgi na zelenoj pijaci.

“Zajedničkim snagama utičemo na podizanje životnog standarda Kraljevčanki i Kraljevčana, svih konzumenata ali i prodavaca koji na prostoru Javnog komunalnog preduzeća “Pijaca” ostvaruju svoj porodični prihod,” istakao je ministar Ružić.

On je podsetio da je Fond za lokal opredelio 490 miliona dinara čime je podržano sedamdeset sedam projekata širom Srbije iz četiri oblasti: infrastrukturni objekti, uvođenje elektronske uprave, kulturne i sportske manifestacije i preventiva od elementarnih nepogoda.

Radovi na osavremenjavanju robne pijace u Kraljevu završeni su pre roka koji je bio decembar ove godine, a nedavno su postavljene i nove tezge na zelenoj pijaci.

“Mi ćemo se truditi da i u budućnosti pomažemo našim javnim i komunalnim preduzećima kako bi građani imali bolje komunalne usluge, a pomoć ministarstava Vlade Republike Srbije će nam u tome mnogo značiti, “ rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Share

Povezani postovi