Najčitanije Turizam 

Goč dobija ski lift u toku sledeće godine

Iako je u toku ove godine bio raspisan tender za javnu nabavku za izvođača radova na postavljanju ski lifta na planini Goč, njegova izgradnja se ipak neće realizovati do početka ove zimske sezone, kao što je prvobitno planirano.

“Opredeljeni budžet od 30 miliona dinara, nije dovoljna svota novca, za potpunu izgradnju jednog ovako velikog i značajnog projekta, pa je zbog toga tender bio neuspešan”, izjavio je Aleksandar Nestorović, direktor JP za uredjivanje gradskog građevinskog zemljišta u Kraljevu. On je rekao da je do problema došlo jer u prvobitni budžetski plan nije uračunat porez na dodatu vrednost, pa se na tender prijavila samo jedna firma, čija je ponuda veća od opredeljenih 30 miliona.

Da bi pokušali da što pre realizuju ovaj projekat, Nestorović kaže, da su kraljevačko JP za uredjivanje gradskog građevinskog zemljišta, Uprava za javne nabavke i Ministarstvo turizma, postigli dogovor da ministarstvo prenese njihova sredstva u narednu godinu, a da grad Kraljevo doda novac koji nedostaje u ponudi izvođača radova koji se prijavio na tenderu. Nestorović ističe da postoji mogućnost da se projekat realizuje do kraja godine, ali je izvesnije da će ipak biti završen u toku naredne godine.

Ono što će biti spremno za početak predstojeće zimske sezone je stara ski staza dužine 170 metara koja će biti sređena i nova ski staza dužine oko 350 metara, duž koje će zatim biti izgrađen pomenuti ski lift.

Sređene ski staze bi svakako pomogle dalji razvoj Goča, ističe direktor Nestorović, a da bi ga vratili u epicentar turističkih dešavanja, započeti su i drugi radovi koji spadaju u plan obnove ove turističke destinacije. JP Putevi Srbije renoviraju ove godine oko tri kilometra puta ka Goču, a sređuje se i pešačka staza u dužini oko hiljadu metara, koja do sada nikada nije postojala na ovoj deonici puta. Radovi će biti nastavljeni sledeće godine.

Lakši, bezbedniji prilaz do planine, renovirano Dečje odmaralište Goč, sređene ski staze i ski lift, su samo neki od faktora koji utiču na posećenost ovog planinskog bisera. Da bi se Goč popularizovao kao turističko mesto, grad Kraljevo će, u narednom periodu, zajedno sa JP za uredjivanje gradskog gradjevinskog zemljišta, da napravi detaljnu analizu i plan u kom pravcu treba razvijati turizam na Goču, a da on pritom ne izgubi svoj identitet kao dečja planina.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi