Društvo Najčitanije 

Zlatni kraljevački odbojkaši

Gotovo da nema medalje koju je odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila a da za nju nije bio zaslužan neki Kraljevčanin. Tako je bilo i u finalu Evropskog prvenstva u Parizu, gde je Srbija pobedila Sloveniju, a zlatne medalje zasijale su na grudima dva Kraljevčanina, Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca.

Nakon slavlja u Parizu i dočeka na balkonu u Beogradu, zlatne kraljevačke odbojkaše svečano je primio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i njegov pomoćnik za sport Nikola Radević.

“Ako je Srbija najbolja u Evropi onda je Kraljevo zasigurno dalo najveći doprinos osvajanju evropskog zlata. Pored Uroša Kovačevića, koji je najbolji igrač upravo završenog prvenstva, i Srećka Lisinca, u ovom trijumfu je učestvovao i Milan Simojlović Buco, Kraljevčanin koji je godinama veoma uspešan trener i koji je sve vreme pomagao selektoru u pripremi taktike za utakmice Evropskog prvenstva,” rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je istakao da je uspeh reprezentativaca iz Kraljeva pokazatelj da Odbojkaški klub “Ribnica”, i drugi klubovi iz Kraljeva, uspešno rade i doprinose razvoju srpske odbojke. A da reprezentacija ne može bez Kraljevčana složili su se i Uroš i Srećko.

“Od legendarnog Dejana Brđovića, preko mojih stričeva, Bićanina, braće Petkovića, mog brata, Lisketa… Ima mnogo ljudi koji su bili stub reprezentacije godinama,” podseća Uroš.

Srećko Lisinac je zahvalio gradonačelniku na prelepom prijemu.

“Velika je stvar predstavljati svoju zemlju, a kroz svoju zemlju predstavljamo i svoj grad i klub u kom smo ponikli. Prelep je osećaj doći u Kraljevo i doneti ovako sjajno odličje,” kaže Lisinac.

Odbojkaši su zatim, u pratnji gradonačelnika, posetili Sajam sporta u Kraljevu, gde su ih odmah okružili mladi Kraljevčani koji su želeli da dobiju autogram i da se fotografišu sa njima.

“Apsolutno sam siguran da će ovaj uspeh motivisati veliki broj dece, i dečaka i devojčica, da počnu da treniraju odbojku i budu u halama i bave se sportom, a ne da vreme provode za računarima i igrajući se mobilnim telefonima,” poručio je gradonačelnik.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi