Društvo 

Sanitetsko vozilo, novi dar Milomira Glavčića Kraljevu

Dom zdravlja u Kraljevu dobio je novo sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći, poklon velikog humaniste i donatora iz Kanade, Milomira Glavčića. Ključeve ovog vozila vrednog 35 500 evra direktorki Doma zdravlja Mirjani Krčevinac i gradonačelniku Kraljeva dr Predragu Terziću uručio je Goran Glavčić, rođak Milomira Glavčića.

Direktorka Doma zdravlja u Kraljevu je istakla da je ovo vozilo neophodno hitnoj službi i da je posle pet godina, zahvaljujući velikom humanisti Milomiru Glavčiću, konačno obezbeđeno.

“Ja se nadam da ovo vozilo neće preći mnogo kilometara i da neće biti mnogo potrebe za njegovim korišćenjem, ali je jako važno da građani Kraljeva imaju mogućnost da primarnu zdravstvenu zaštitu dobiju na svom kućnom pragu,” istakao je gradonačelnik Kraljeva.

Dedi Milomiru zahvalio se i njegov rođak Goran Glavčić. “Veliko hvala za sve što je učinio za Srbiju, za svoj narod i svoj grad Kraljevo. Ne smemo zaboraviti ni njegovu suprugu Armelinu koja je uvek davala podršku deda Milomiru u svakoj pomoći koju je pružio našoj državi,” rekao je on.

Za ovu donaciju koja je stigla u Kraljevo, kao i za mnoge prethodne, posebno je zaslužan novinar Miroljub Dugalić koji je u komunikaciji sa donatorom u Kanadi, iskazao potrebu Grada Kraljeva za ovakvim vozilom.

“Milomir je hteo da kupi dva ovakva vozila ali se razočarao kada je čuo da u Srbiji mora da plati porez na njih kada ih donira državnim institucijama,” rekao je Dugalić i apelovao da se u Zakon o PDV-u unese izmena kojom bi bar donacije medicinske opreme bile oslobođene PDV-a.

Milomir Glavčić Kraljevu je do sada donirao ukupno 2 220 000 evra, a Kraljevo mu se odužilo time što će takve humane gestove uvek pamtiti. Most koji je izgrađen novcem donatora nosi ime “Milomir Glavčić”, vrtić na Beranovcu dobio je ime “Milomir,” a Grad Kraljevo ustanovio je Specijalnu nagradu za humanost “Milomir Glavčić”, koja će dobitniku biti uručena danas, na Kraljevdan, kada je i ova važna donacija stigla u Kraljevo.

Share

Povezani postovi