Društvo 

U toku radovi na rekonstrukciji tri srednje škole u Kraljevu

U Kraljevu je u toku rekonstrukcija fasade na zgradama Elektro-saobraćajno-tehničke škole “Nikola Tesla” i “Gimnazije” i “Ekonomske škole”. Radove su obišli gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, načelnica Školske uprave u Kraljevu Bojana Marinković i direktor Javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović.

U rekonstrukciju Elektro-saobraćajno-tehničke škole “Nikola Tesla” uloženo je 16 100 000 dinara, od čega je Ministarstvo energetike obezbedilo 11 200 000 dinara a ostatak Grad Kraljevo.

Za rekonstrukciju zgrade Gimnazije i Ekonomske škole sedam miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a pet miliona dinara Grad Kraljevo.

“Nastavićemo da ulažemo, nastavićemo da radimo, nastavićemo da poboljšavamo mogućnosti učenika u Kraljevu za učenje, a i profesori će imati bolje uslove za rad,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović pojašnjava da je rok za završetak radova na obe zgrade devedeset dana i da će, iako su se pojavili neki nepredviđeni radovi, sve biti završeno do kraja godine. On ističe i da je planirano sređivanje i osvetljenje dvorišta koje koriste pomenute tri srednje škole i Medicinska škola, kako bi boravak u školi i učenicima i profesorima bio prijatniji.

Načelnica Školske uprave u Kraljevu Bojana Marinković podseća da Ministarstvo prosvete veliku pažnju poklanja usavršavanju nastavnika koji prolaze različite obuke i opremanju škola digitalnom opremom, a načelnici školskih uprava trenutno pregovaraju sa kabinetom premijerke da se u izdvojenim prigradskim i seoskim odeljenjima škola zamene vrata, prozori i podovi.

“Nastavljamo dalje rekonstrukciju škola. Nastavljamo izgradnju fiskulturne sale u Žiči, rekonstrukciju gornjeg sprata Šumarske škole, ulazimo u proceduru za fiskulturnu salu škole “Dimitrije Tucović”…Naš grad ima kvalitetne nastavnike i dobru decu i oni to zaslužuju,” ističe načelnica Školske uprave.

U Kraljevu je prošle godine završena i rekonstrukcija zgrade Mašinsko-tehničke škole “14. oktobar” u koju je uloženo 68 miliona dinara, a uskoro treba da bude raspisan tender za izgradnju nove zgrade Osnovne škole “Sveti Sava” u Ribnici, što je investicija vredna čak 305 miliona dinara.

Share

Povezani postovi