Najčitanije Politika 

Zavetnici u poseti Kraljevu

Čelnici Srpske stranke Zavetnici, nedavno su posetili Kraljevo u okviru njihovih redovnih aktivnosti. Kraljevački GO ove stranke, organizovao je radni sastanak, koji je bio namenjen za sve gradjane koji su želeli da čuju nešto više o Zavetnicima, kao novoj, trećoj, političkoj opciji, kako često sebe nazivaju.

Za proteklih par godina, koliko su Zavetnici na političkoj sceni Srbije, izgradili su imidž patriota, stalnim akcijama, govorima, angažovanjem, pokazali su da im je tradicija iznad svega. Poštovanje srpske istorije, posebno datuma koji su značajni za našu državu, pokazali su i ovog puta. Naime, njihov dolazak u Kraljevo 14. oktobra, nije slučajno odabran datum. Čelnici stranke, Stefan Stamenkovski i Milica Djurdjević-Stamenkovski, su zajedno sa kraljevačkim Zavetnicima odali počast streljanim Kraljevčanima, položivši venac u Spomen parku.

“Velika mi je čast sto smo baš na današnji dan u Kraljevu, a posebno me raduje, što možemo videti mnoštvo dece koji su sa svojim učiteljima došli na ovo mesto, da odaju počast senima stradalih žrtava”, istakla je Milica Djurdjević-Stamenkovski i dodala da sećanje na naše ljude koji su život izgubili u borbi protiv okupatora, nikada ne sme da izbledi.

Nakon posete Spomen groblju, Zavetnici su održali otvoreni sastanak, na koji su pored  članova stranke, bili pozvani i ostali gradjani Kraljeva koji su želeli da se informišu o radu, postupanju i funkcionisanju stranke.

Strahinja Erac, ponosno je najavio da su kraljevački Zavetnici potpuno spremni da na sledeće lokalne izbore izadju samostalno.

“Verujem da će nas Kraljevčani prepoznati kao dobru opciju, jer smo našim postupanjem do sada pokazali da mi ne pravimo razliku izmedju gradjana. Kako obilazimo i pratimo dešavanja u gradu, tako rado posećujemo i naša sela i pomažemo svima kojima je pomoć potrebna”, rekao je Strahinja Erac i dodao: “Danas na sastanku, pored ljudi iz Kraljeva, mogu da vidim i ljude rođene na Kosmetu, u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Drago mi je da se sabiramo, a ne delimo. Znamo da samo tako možemo izvesti Kraljevo na pravi put.”

Prema njegovim rečima, ono što Zavetnike izdvaja od ostale opozicije na lokalu je to što su uvek sve dokazivali isključivo delima, a ne samo rečima, pa zbog toga, kako Erac kaže, sve gradjane mogu časno da pogledaju pravo u oči, bez srama.

Obzirom da su nedavno umesto pokreta postali politička stranka, na sastanku je bio predstavljen i deo njihovih planova. “Napravili smo platformu ekonomskog suvereniteta zemlje u saradnji sa našim dugogodišnjim privrednim stručnjacima, ona je neophodna da bi mogli sami da upravljamo našom kasom, bez mešanja MMF-a. Napravili smo odličan program preporoda sela. Takođe insistiramo da se vrate porodične vrednosti, da se usvoje sistemske olakšice za pomoć višedetnim porodicama i to je samo jedan deo onoga što mi želimo da predstavimo i pružimo našem narodu, jer se ne borimo samo za naše bolje sutra, već za sve nas,” istakla je Milica Đurđević-Stamenkovski.

Na sastanku, ona je najavila i kongres stranke, koji će biti održan u nedelju 20. oktobra, a na njemu će Strahinja Erac biti predložen za predsednika Izvršnog odbora stranke.

“Verujem da će vaš Kraljevčanin i biti izabran i postavljen na ovu funkciju, jer je svojim trudom i zalaganjem pokazao da je uvek uz svoje gradjane”, istakla je Milica.

Kraljevački Zavetnici će nakon ovog kongresa dobiti i predsednika GO, a za tu funkciju biće predložen Ivan Damljanović, koji se u Kraljevu, zajedno sa Strahinjom, zalaže za dobrobit svih građana.

Autor: Emilija Pavić

Share

Povezani postovi