Društvo Politika 

Kraljevo, sportski grad

“Grad Kraljevo ozbiljno ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture,” ističe Aleksandar Nestorović, predsednik Saveta za sport Srpske napredne stranke u Kraljevu. On podseća da je 2015. godine završena izgradnja nove sportske hale u Kraljevu, u kojoj je odigran Dejvis kup, i kroz koju su od tada prošle brojne domaće i strane reprezentacije. Sledeće godine, kako najavljuje, biće završena rekonstrukcije Atletskog stadiona pored Ibra, a biće nastavljena i gradnja zatvorenog bazena.

“Atletičari i svi drugi sportisti grada Kraljeva imaće mogućnost da treniraju na novim stazama Atletskog stadiona. A izgradnjom zatvorenog bazena svi građani dobijaju mogućnost da plivaju i rekreiraju se,” ističe Nestorović.

On podseća i da je na inicijativu Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije Kraljevo uvršćeno među sedam gradova koji će dobiti nove fudbalske stadione. Stadion u Kraljevu imaće osam hiljada mesta. Lokacija, urbanistički projekat i lokacijski uslovi su obezbeđeni i očekuje se uskoro raspisivanje javne nabavke za njegovu izgradnju.

“Sa uspostavljanjem civilnih letova na aerodromu “Morava” Kraljevo će moći da ugosti i najbolje evropske i svetske sportiste i bude domaćin brojnih međunarodnih takmičenja u novoj sportskoj hali, atletskom i fudbalskom stadionu. Vratićemo Kraljevu epitet sportskog grada,” poručuje on.

Kraljevo, kako ističe, sve više vodi računa i o rekreaciji i sportskim aktivnostima školske dece. Pored trim staza i teretana na otvorenom koje su već izgrađene u planu je da grad kupi klizalište koje će dati na upravljanje Sportskom centru “Ibar”.

“ Ideja je da svim učenicima klizalište bude na raspolaganju do šest sati uveče potpuno besplatno, da deca probaju i nauče da klizaju, a nakon šest časova naplaćivaće se karte onima koji žele da klizaju,” najavljuje Nestorović i dodaje “Smatramo da Kraljevo mora da postane grad mladih i da mladima pruži mogućnost da ostanu u svom gradu.”

Ističe i da su deci i mladima sada na raspolaganju i mnogo bolji uslovi za sport i rekreaciju na planini Goč koja polako dobija svoj puni sjaj. “Mi smo u toku ove godine napravili dva sportska terena, jedan od tartana za košarku i odbojku i jedan od asfalta za rukomet. Počeli smo i rekonstrukciju balon hale. Siguran sam da će na Goč dolaziti sve više školske dece i sportista iz Kraljeva i okoline,” poručuje Nestorović.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi