Kultura Najčitanije 

Doček Nove godine u Kragujevcu uz Riblju čorbu

Kragujevčani koji ostaju u svom gradu i posetioci, imaju priliku da novogodišnje praznike provedu uz bogat program koji su priremili grad Kragujevac, Muzički centar i Gradska turistička organizacija.

Decu će u Kragujevcu u poslednjim danima ove godine zabavljati Deda Mraz sa kojim će moći da se voze u novogodišnjim kočijama. Pripremljene su i predstave, kao i humanitarna akcija za najmlađe.

Večernje novogodišnje zagrejavanje počinje nastupom grupe „Epilog“ u 21 čas na bini kod Krsta, dok će koncert „Riblje čorbe“, uz koju će Kragujevčani dočekati Novu godinu, početi u 23 časa. Nova 2020. godine biće dočekana uz tradicionalni novogodišnji vatromet sa zgrade Gradske uprave.

Sara Jo je prvi izvođač koji će nastupiti u Kragujevcu, u sredu, prvog dana Nove 2020. godine u 21 čas, dok će od 23 sata publika uživati u koncertu Dejana Petrovića i Big benda.

Praznični kutak u Pešačkoj zoni u centru grada je mesto na kojem će od 24. decembra do 1. januara, sugrađani i posetioci imati priliku da uživaju u lepo ukrašenim drvenim kućicama u kojima će moći da kupe suvenire, poklone, hranu i piće. Radno vreme od 24. do 29. decembra biće od 15 do 20 časova, 30. decembra kućice će biti otvorene od 11 do 21, dok će 31. decembra raditi od 11 do večernjih sati. Prvog januara nove 2020. godine radno vreme je od 16 do 19 časova.

Kragujevačka publika će imati priliku da uživa u koncertima i za doček pravoslavne Nove godine 13. januara, uz muziku “Veselih osamdesetih” od 21 sat, dok će od 23 časa nastupiti “Neverne bebe”. Neće izostati ni tradicionalni novogodišnji vatromet u ponoć sa zgrade Gradske uprave.

Izvor i foto: ritamgrada.rs

Share

Povezani postovi