Turizam 

Premijerka posetila Vrnjačku Banju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Vrnjačkoj Banji svečanosti povodom pokretanja Centralnog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, eTurista i prezentaciji projekta.

Brnabić je na svečanosti u zgradi Opštine Vrnjačka Banja, istakla da je novim sistemom pojednostavljen posao za sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom.

“Sada, kada recimo prijavljujete gosta, nećete morati da idete od APR do policije, već će se to raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće,” objasnila je premijerka.

Pokretanju novog sistema prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Predsednica Vlade se prethodno sastala sa rukovodstvom ove opštine, a nakon toga je obišla i Centralni banjski park i nove učionice i digitalne učionice Osnovne škole „Bane Milenković“ u Novom Selu, gde je prisustvovala i otvaranju sportske hale.

Ona je tom prilikom navela da Međunarodni monetarni fond (MMF) nije uputio Vladi Srbije zahtev da se cena struje poveća do sredine sledeće godine, napomenuvši da je ta cena u Srbiji najjeftinija u Evropi.

Prema njenim rečima, EPS nema dovoljno prihoda jer cena struje nije na realnom nivou. Ali, kako je objasnila, tako će biti sve dok se još značajnije ne podignu plate.
Premijerka je naglasila da se građanima Srbije ne mogu nametati novi izdaci, i dodala da je to tema o kojoj Vlada Srbije redovno razgovara za MMF-om.

Izvor i foto:  srbija.gov.rs

Share

Povezani postovi