Društvo 

Plivanje za Krst časni i moleban crnogorskoj crkvi

Bogojavljenske svečanosti u Kraljevu, sa blagoslovom Episkopa žičkog Justina, počinju na Bogojavljenje, 19. januara u osam časova, Svetom liturgijom u hramu Svete Trojice u Kraljevu. U 11 časova krenuće svečana litija kroz Kraljevo a u 12,30 biće priređen kulturno-umetnički program i plivanje za Časni krst na Ibru kod Mirine česme.

Plivanje za Krst časni organizuje i Bogojavljensko udruženje Srba i kraljevačkih mesnih zajednica Vitanovac i Čukojevac. Oni pozivaju zainteresovane da se prijave za plivanje za Časni krst na Bogojavljenje na reci Zapadnoj Moravi, kod splava ,,Makumba“.

Svečana litija će krenuti u 11 časova iz porte crkve čukojevačke ka reci Moravi a nakon plivanja svim učesnicima biće dodeljene medalje.

Takođe, sa blagoslovom Episkopa žičkog Justina, u 16 časova u Kraljevu krenuće litija ispred crkve Svete Trojice do hrama Svetog Save, gde će u nastavku biti služen moleban za molitvenu podršku stradaloj crkvi u Crnoj Gori. Iz žičke eparhije upućen je poziv svima da u što većem broju učestviju u nedeljnoj litiji.

 

Share

Povezani postovi