Privreda 

Obeležen početak poslovanja Kavima u Kraljevu

Početak poslovanja izraelske kompanije Kavim u Kraljevu obeležen je svečanim prijemom ambasadorke Izraela u Srbiji Alone Fišer Kam i direktora Kavim Srbija Nikole Lukića u Gradskoj upravi Kraljeva. Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da je Grad Kraljevo sa preduzećem Kavim sklopio desetogodišnji ugovor o javnom prevozu putnika, kojim će u odnosu na prethodni ugovor sa preduzećem Vulović transport na godišnjem nivou biti ostvarena ušteda od 31,5 miliona dinara. Na taj način Kraljevo će za deset godina uštedeti 315 miliona dinara samo na redovnom gradskom prevozu putnika.

“Ako znate da je izgradnja vrtića na Beranovcu koštala 63 miliona dinara, shvatićete da ćemo u desetogodišnjem periodu od uštede moći da izgradimo pet takvih vrtića. Ako znate da je sportska sala pri Domu učenika u Kraljevu koštala oko 50 miliona dinara, za deset godina moći ćemo da napravimo šest takvih sala,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Izraelska ambasadorka Alona Fišer Kam podsetila je da je Kavim najveća izraelska kompanija u Srbiji, i da ovde posluje već dvanaest godina.

“Mi nismo došli ovde samo da zaradimo novac i odemo, nego smo došli da ostanemo i doprinesemo ovom društvu i zajednici u kojoj poslujemo,” rekla je ona.

“Sa zaposlenima u Kraljevu, u Srbiji imamo ukupno 700 zaposlenih i 330 autobusa. Očekujemo da u Kraljevu imamo i dalje dobru podršku kakvu smo dobili na početku. Ovde smo zaposlili više od šezdeset radnika i svi su Kraljevčani,” rekao je direktor preduzeća Kavim Srbija Nikola Lukić, koji je podsetio da u Kraljevu posluju kao konzorcijum sa lokalnim prevoznikom Pub internacional.

Izraelska kompanija danas je društvenu odgovornost pokazala i na delu, donacijom 200 000 dinara za lečenje ćerke Slobodana Bekovca iz Kraljeva, koji se javno zahvalio na dobijenoj pomoći.

I ambasadorka Izraela i gradonačelnik Kraljeva složili su se da će dobra saradnja Kavima i Grada Kraljeva značiti i dobru saradnju ambasade Izraela i Grada Kraljeva.

Share

Povezani postovi