Društvo 

Kraljevo zahvalno Ubu, Zrenjaninu i organizaciji FAO

Svetski dan civilne zaštite obeležen je u Kraljevu svečanom sednicom Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je zahvalnice dobilo trinaest pojedinaca, uglavnom predstavnika gradskih institucija i organizacija, a specijalne zahvalnice dobili su Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija FAO, grad Zrenjanin i opština Ub.

Rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite u Gradskoj upravi Kraljeva Zdravko Maksimović podsetio je da je Zrenjanin prošle godine u vreme junskih poplava poslao Kraljevu ekipu sa pumpama i vatrogasnim vozilom a Ub je dopremio trideset šest isušivača. Organizacija FAO Kraljevu je donirala novac za izradu projektne dokumentacije višenamenskih hidroakumulacije na Žičkoj reci koje treba da spreče novu pojavu bujičnih poplava. Radovi na izgradnji bi, uz pomoć vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, trebalo da počnu ove godine, najavio je Maksimović.

Šef Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić rekao je da je Kraljevo u poslednjih deset godina bilo pogođeno zemljotresom 2010. i poplavama 2014., 2016. i 2019. godine i da se uskoro očekuje nastavak radova na otklanjanju posledica prošlogodišnjih bujičnih poplava.

“Prvenstveno mislim na izgradnju mostova u Sirči i Vrdilima i na rekonstrukciju putnih pravaca koji su presečeni. Ostaje problem izgradnje puta u Drlupi i mi ćemo imati pomoć Vlade Republike Srbije kako bismo završili izgradnju svih mostova i puteva,” rekao je Terzić.

Share

Povezani postovi