Društvo Najčitanije 

U Kraljevu dvoje zaraženo korona virusom. Sve više građana pod nadzorom

U Kraljevu je do sada potvrđeno da su dve osobe zaražene virusom Covid 19, jedan stariji muškarac iz naselja Zmajevac koji je hospitalizovan u Kliničko bolničkom centru Kragujevac i jedan  muškarac 85. godište koji se nalazi u kraljevačkoj bolnici. Oba pacijenta su dobrog opšteg stanja a virusom su zaražena u Srbiji.

“Pratićemo njihove kontakte, a pratimo i kontakte prvog obolelog sugrađanina iz Zmajevca. Sve veći broj lica u Kraljevu je pod nadzorom,” ističe direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu Aleksandar Macan.

U kraljevačkoj bolnici trenutno su hospitalizovana i dva pacijenta sa korona virusom iz Raške i takođe imaju blage simptome.

Štab za vanredne situacije nastavlja sprovođenje preventivnih mera, kako bi se korona virus što manje proširio.

”Danas će biti završena dezinfekcija svih ulaza u stambene zgrade grada Kraljeva i odmah nakon toga krenućemo u drugi krug dezinfekcije. Posle mehaničkog čišćenja centralne gradske ulice danas će početi i dezinfekcija celog prostora Omladinske ulice. Takođe, rezervoari iz kojih građani preuzimaju dezinfekciono sredstvo će danas pored centra grada i Pampule, biti raspoređeni i na Higijenskom zavodu,” rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je istakao i da su se Dobrovoljna vatrogasna društva u Kamenici, Vrbi i Bukovici uključila u raspodelu dezinfekcione tečnosti i da će biti snabdevani i građani koji žive na seoskom području. Takođe, istakao je da će socijalna primanja koja su istekla 15. marta ili pre 15. marta biti produžena naredna tri meseca, a potrebno je da se građani jave Centru za socijalni rad.

Gradska uprava Kraljeva i Nacionalna služba za zapošljavanje rad sa građanima obavljaju elektronskim putem.

“Privredni subjekti koji imaju potrebu da rade u periodu policijskog časa treba da popune novi obrazac potvrde za kretanje radnika koji je uradilo Ministarstvo privrede a mogu da ga preuzmu na sajtu tog ministarstva ili na sajtu Privredne komore Srbije. Oni koji u jednoj smeni imaju preko sto radnika dozvole izdaju za sedam dana,” istakao je direktor Regionalne privredne komore Kraljevo, Zvonko Tufegdžić.

On je saopštio da su dežurne prodavnice koje će sigurno raditi sutra:

Gala marketi u Dimitrija Tucovića 25, Žički put BB, Jarčujak kod Leonija i u Vojvode Stepe 37,
Borjak u Hajduk Veljkovoj 8/v6, na Pampuli, u Cara Lazara 26/1, Četvrtoj crnogorskoj BB u Ribnici,
7. juli u Konarevu kod Mlaza, u Vojvode Stepe 31, Hajduk Veljkovoj 8 i na Beranovcu
Kotlenik promet u Mataruškoj banji, u Mrčajevcima i u Beogradskoj 1 u Vrnjačkoj Banji
Aman u Jug Bogdanovoj 47, Deleze u Dušana Popovića BB, Dis u Dositejevoj i Idea u Cara Lazara 1. I male prodavnice koje se prijave na sajtu ministarstva moći će da otvore svoje maloprodajne objekte.
Štab za vanredne situacije grada Kraljeva saopštio je da će sve navedene prodavnice biti dezinfikovane.

Share

Povezani postovi