Društvo Najčitanije 

Nastavljeno ublažavanje mera. Počinju da rade i ugostiteljski objekti

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena u odnosu na prethodni dan. Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, evidentirano ukupno 35 lica pozitivna na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

U skladu sa najnovijim odlukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za borbu protiv zarazne bolesti „Covid-19“, Gradski štab za vanredne situacije, doneo je zaključke vezane za ponovni početak javnog prevoza i rada ugostiteljskih objekata, a sve u cilju sprovođenja pripremnih aktivnosti na poštovanju propisanih epidemioloških mera za skorašnji početak rada. Ugostiteljski objekti u Kraljevu počeće ponovo da rade od ponedeljka 4. maja.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška Banja je neizmenjena i u objektu Gerontološkog centra nema zaraženih lica među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina. Zaposleni provode po 15 dana u karantinu, a lekari po sedam.

U toku prethodnih nekoliko dana Gradski štab za vanredne situacije doneo je i odluke kojima je dozvoljeno građanima šetanje kejom pored Ibra i boravak u parkovima tako da su mere značajno ublažene i identične onim na samom početku proglašenja vanredne situacije.

Share

Povezani postovi