Društvo Najčitanije 

Biblioteke otvorile vrata. Obavezno nošenje maski i rukavica

Počev od ponedeljka, 18. maja 2020. godine, korisnici Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” Kraljevo imaju mogućnost vraćanja i pozajmice knjiga u periodu od 9 do 17 časova, na Pozajmnom odeljenju za odrasle i Dečjem odeljenju. Otvorena je i čitaonica Naučnog odeljenja, uz ograničeni broj korisnika koji istovremeno mogu boraviti u čitaonici, u skladu sa preporukama o socijalnom distanciranju.

Kako bi se smanjio kontakt između zaposlenih i korisnika i skratilo vreme boravka korisnika na odeljenjima, prema preporukama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo za organizaciju rada u biblioteci, poželjno je da se knjige za pozajmicu naručuju putem mejla knjige036@gmail. com ili pozivom telefonskog broja 321-377, lok. 105 za Pozajmno odeljenje za odrasle i lok. 111 za Dečje odeljenje.

Informacije o dostupnosti i preuzimanju rezervisanih knjiga bibliotekari će dati korisniku u toku dana u kojem je upućena rezervacija. U upitu za rezervisanje knjige, neophodno je da korisnik navede ime i prezime, broj telefona, adresu i godinu svog rođenja. Preuzimanje rezervisanih publikacija obavljaće se na Pozajmnom odeljenju za odrasle i Dečjem odeljenju. Korisnici su dužni da strogo poštuju ograničenja i smernice za kretanje u prostorijama Biblioteke. U prostoru pozajmnih odeljenja dozvoljen je boravak dve osobe istovremeno, ne računajući zaposlene.

Slobodan pristup fondovima Biblioteke i dalje je zabranjen.

U cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, Biblioteka i dalje sprovodi stroge preventivne mere, obavezujuće za zaposlene i korisnike. U tom smislu, obavezno je nošenje maski i rukavica u prostorijama Biblioteke.

Od ponedeljka 11. maja za korisnike je otvorena i Biblioteka Kulturnog centra u Ribnici, svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Korisnici knjige poručuju putem mejla biblioteka@kcribnica.rs ili pozivom na broj telefona 036 379 757. Mejl treba da sadrži ime i prezime korisnika, adresu, broj članske karte i broj telefona. Bibliotekari će informisati korisnike o zakazanom terminu za preuzimanje knjiga.

Pri preuzimanju knjiga, radi suzbijanja širenja virusa, korisnici su u obavezi da se pridržavaju svih predviđenih mera zaštite, da poštuju socijalnu distancu od dva metra, nose maske i rukavice

Otvorena je i Gradska knjižara u Omladinskoj 59, radnim danima od 8 do 20 časova, a subotom od 9 do 15. Takođe je potrebno da posetioci knjižare poštuju propisane mere za zaštitu zdravlja.

Share

Povezani postovi