Društvo 

Dačić položio kamen temeljac za izgradnju stanova za izbeglice u Kraljevu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas kamen temeljac za izgradnju deset stanova za izbegličke porodice u naselju Beranovac u Kraljevu, u okviru realizacije Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je rekao da programom nastoji da se pruži neophodna pomoć najugroženijim izbegličkim porodicama u celom regionu, i da je nastao u saradnji sa Evropskom unijom i mnogim zemljama kao pojedinačnim donatorima.

„Fondom Regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, a u našoj zemlji Komesarijat za izbeglice i migracije predstavlja vodeću instituciju koja implementira program, dok se sam proces izbora korisnika sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama, uz praćenje i nadzor UNHCR-a i OEBS-a“, pojasnio je Dačić prilikom postavljanja kamena temljeca.

On je rekao da je Regionalnim stambenim programom planirano da se obezbedi 7.537 trajnih stambenih rešenja, s tim što je u Novom Sadu na Veterniku useljeno 276 porodica, u Požarevcu narednog dana još dvadeset a, danas su u Novom Pazaru uručeni ključevi za još 20 porodica, na ceremoniji kojoj je on takođe prisustvovao.

Dačić je naglasio da je Regionalni stambeni program u završnoj fazi i izrazio uverenje da će iduće godine biti ponovo u Kraljevu da uruči ključeve za nove domove.

Nakon Beranovca, on je sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom razgovarao na centralnom gradskom trgu sa građanima Kraljeva.

Share

Povezani postovi