Društvo 

Istorijski uspeh kraljevačkih košarkašica

Povodom osvojenog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić upriličio je svečani prijem košarkašicama, trenerima, rukovodstvu i sponzorima Ženskog košarkaškog tima „Kraljevo“.

Terzić je naglasio da je ovo najveći uspeh kolektivnog sporta u Kraljevu od 1979. godine, kada je Odbojkaški klub „Ribnica“osvojio Kup Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Prema isticanju gradonačelnika ovo je za Kraljevo dupla kruna, bez obzira kakvu odluku donese Košarkaški savez Srbije o rezultatima prvenstva Srbije koje je prekinuto zbog proglašenja vanrednog stanja, jer su kraljevačke košarkašice ostvarile sedamnaest pobeda i jedan poraz i nalazile su se na prvom mestu u trenutku prekida prvenstva.

“Ove devojke su svojim radom, zalaganjem, napornim treninzima i utakmicama, gotovo 50 utakmica odigrale za ovaj deo sezone i pokazale kako se bori. I ako nam ove godine otmu titulu, mi ćemo naredne godine da je osvojimo na terenu, kako i dolikuje, jer mi to možemo,” rekao je gradonačelnik Kraljeva.

On je poručio da će grad nastaviti da pomaže ovaj košarkaški klub.

Foto: grad Kraljevo

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi