Društvo Najčitanije 

Razvijaćemo sportski turizam u Kraljevu, poručio ministar Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Kraljevo gde je obišao radove na izgradnji atletskog stadiona i fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Živan Maričić“ u Žiči, razgovarao sa članovima juniorske ekipe Košarkaškog kluba „Sloga“, koji su trenirali na terenu pored Ibra koji nosi ime proslavljenog košarkaša iz Kraljeva Nenada Krstića, kao i sa mališanima Atletskog kluba Kraljevo. 

„Pre samo pet godina jedino je Sremska Mitrovica mogla da bude domaćin nacionalnog prvenstva u atletici, sada već 10 gradova ima najmodernije stadione za atletiku. Na taj način širimo svest o tome koliko je važno da se bavimo sportom. Kraljevo će moći da uđe u krug gradova čiji sportisti imaju najbolje moguće uslove za treninge“, istakao je Udovičić uz napomenu da će, čim vremenske prilike dozvole da se izlije tartan na Atletskom stadionu u Kraljevu, to biti i učinjeno, budući da je neophodno da bude 10 sunčanih dana u kontinuitetu, kako bi tartan mogao da se prihvati za podlogu. To bi, kako je naglasio ministar, omogućilo da stadion bude sertifikovan od stranih međunarodnih sportskih federacija i da Kraljevo bude domaćin velikih međunarodnih takmičenja poput Balkanijade.

Udovičić je istakao da ga raduje što je gradonačelnik Kraljeva u poslednje četiri godine stavio u sam vrh prioriteta razvoj sporta i omladine i da je Kraljevo na dobrom putu da postane ne samo regionalni, već i srpski centar sporta, gde će u narednom periodu da se razvija sportski turizam što će pomoći privredi Kraljeva.

Ministar je u pratnji gradonačelnika i njegovih saradnika obišao i radove na izgradnji nove fiskulturne šale u Osnovnoj školi „Živan Maričić“, u naselju Žiča, za čiju izgradnju je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo 45.000.000 dinara, a grad Kraljevo 3600 000 dinara.

“Ministar je mogao da se uveri da u Kraljevu ne samo da imamo veliki broj profesionalnih sportista, već da negujemo i podmladak. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još sportista iz grada na Ibru koji će i u Srbiji, ali i širom sveta, proneti slavu našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Kraljeva i podsetio da je pomenute investicije Ministarstvo omladine i sporta finansiralo i izgradnju dve teretane na otvorenom sa trim stazama u “Borićima” i kod SOS Dečjeg sela na Beranovcu.

„Izuzetno mi je drago što možemo da se pohvalimo da će još jedna škola dobiti najmoderniju fiskulturnu salu po svim standardima, prvenstveno bezbednosnim, a onda i ostalim i da će imati iste uslove kao bilo koja škola u Srbiji. Na taj način pokazujemo da na isti način gledamo i jug i sever, istok i zapad naše zemlje“, poručio je ministar omladine i sporta naglasivši da je slogan današnjeg dana „da smo svi u istom timu i, kada smo svi u istom timu, onda možemo da očekujemo i velike stvari“.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi