Politika 

Kraljevački naprednjaci osuđuju nerede u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kraljevu oštro osuđuje nastavak vandalskih protesta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, saopštio je danas sekretar Gradskog odbora Nenad Marković. On ističe da je posebno zgrožen činjenicom da pojedini tajkunski lideri potpomognuti tajkunskim medijima zadovoljno trljaju ruke misleći da će na taj način da ostvare neke svoje političke ciljeve.

“Ovo nisu protesti protiv mera u borbi protiv pandemije korona virusa. Ovo je klasično izbijanje nereda sa ciljem urušavanja države. Čuli ste da su pojedine službe zemalja iz regiona umešale prste u ove proteste a lako je zaključiti kojim to državama u regionu ne odgovara da Srbija bude jaka i stabilna,” rekao je Marković i dodao da je Srbija spremna da zaštiti imovinu svih građana i institucije i da kazni nasilno ponašanje.

Marković je apelovao na građane da se u vreme pogoršane epidemiološke situacije pridržavaju mera zaštite i budući da obavlja funkciju predsednika Skupštine grada Kraljeva rekao je da će nastojati da zbog pandemije konstitutivnu sednicu nove vlasti u Kraljevu zakaže što kasnije. Zvanični rezultati izbora u Kraljevu objavljeni su pre dva dana, a zakonski rok za sazivanje sednice je od petnaest dana do dva meseca nakon objavljivanja izbornih rezultata.

Share

Povezani postovi