Društvo 

Predstavnici Kancelarije za mlade delili novogodišnje paketiće

Predstavnici Kancelarije za mlade grada Kraljeva obradovali su pedeset mališana novogodišnjim paketićima. Oni su paketiće podelili deci uzrasta do četrnaest godina koja su u stanju socijalne potrebe i socijalne isključenosti i deci sa invaliditetom.

Predsednik kraljevačke Kancelarije za mlade Nikola Pantović zahvalio je gradonačelniku grada Kraljeva dr Predragu Terziću koji je opredelio sredstva u budžetu Grada kako bi, simboličnim paketićima, obradovali ove kraljevačke mališane za novogodišnje praznike. Istakao je da su paketići podeljeni u saradnji sa Centrom lokalnih usluga i Unijom udruženja osoba sa invaliditetom i da ovaj gest predstavlja dobar primer kako jedinica lokalne samouprave može da sarađuje sa ustanovama i udruženjima grada Kraljeva.

Mađutim, da li je ovo jedina aktivnost koju je sprovela Kancelarija za mlade u Kraljevu ove godine i kako je funkcionisala u vremenu korone nismo uspeli da saznamo. Ostali smo uskraćeni i za informaciju koliko se mladi u Kraljevu obraćaju predstavnicima ove kancelarije i koje su njihove potrebe, predlozi, zahtevi… Kraljevačkoj Kancelariji za mlade ova pitanja uputili smo zvanično mejlom pre mesec dana ali odgovor nismo dobili.

Nadamo se da će u 2021. godini i mladi Kraljevčani i njihovi predstavnici biti mnogo angažovaniji u nastojanju da se njihov kvalitet života poboljša i da će više sarađivati sa medijima, tim pre što su teme od značaja za mlade u Srbiji u medijima vrlo malo zastupljene. Takođe, uvidom u spisak udruženja građana koja su članovi Krovne organizacije mladih Srbije nismo pronašli nijedno udruženje iz Kraljeva, pa čak i nijedno udruženje iz Kragujevca, dok većina drugih gradova ima svoje predstavnike u ovoj organizaciji koja realizuje brojna istraživanja o potrebama i položaju mladih u Srbiji a rezultate, predloge i sugestije dostavlja Vladi Republike Srbije na razmatranje.

Fotografije: www.kraljevo.org

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Share

Povezani postovi