Privreda 

Zahvalnost kraljevačkim privrednicima

Kraljevčani su pokazali svoje najbolje u najtežim trenucima – udružili su se, bili solidarni, pokazali empatiju i humanost. Privrednici i preduzetnici Grada Kraljeva, iako i sami zbog pandemije u teškoj situaciji, davali su donacije socijalno ugroženim građanima i pomagali zdravstvenim ustanovama kupovinom potrebne medicinske opreme. Na kraju još jedne godine obeležene pandemijom virusa korona, u ime svih građana, na iskazanoj humanosti zahvalio im se gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Gradonačelnik je zajedno sa predsednikom Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, Zvonkom Tufegdžićem, organizovao svečani prijem za privrednike u Hotelu Turist.

„U prethodne dve godine na teritoriji Kraljeva ne samo da su očuvana radna mesta, već je i povećan broj zaposlenih. To treba da bude cilj svih nas, da zapošljavamo ljude, da firme sve bolje rezultate postižu i da svi zajedno kao lokalna samouprava napredujemo,” istakao je gradonačelnik Terzić.

„Pandemija je u početku zaustavila trend rasta i razvoja privrede, ali rezultati krajem ove godine pokazuju da je na našem području privredni rast 4% veći nego 2019. godine. Naravno, nisu svi podjednako imali probleme u poslovanju u vreme pandemije, ali svakako hvala svima koji su se trudili i uspeli da ih zajednički prevaziđemo i da ovaj grad dobije mogućnost da mladi ljudi ne odlaze iz njega nego da imaju šansu i mogućnost da se ovde zaposle i da kroz svoju struku napreduju“, poručio je predsednik Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, Zvonko Tufegdžić.

Na koktelu su se okupili privrednici i preduzetnici iz Kraljeva ali i predstavnici firmi iz drugih gradova i inostranstva koje su otvorile svoje pogone u Kraljevu.

„Današnji koktel je vrsta zahvalnosti i Grada i Regionalne privredne komore, a mi ćemo od januara nastaviti da radimo na poboljšanju načina života svih Kraljevčana“, istakao je gradonačelnik.

Foto: kraljevo.rs

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi