Društvo 

Rukometašice iz Kraljeva prvakinje Srbije

Pionirke Ženskog rukometnog kluba Metalac iz Kraljeva osvojile su prvenstvo Srbije u starosnoj kategoriji do četrnaest godina. One su ponovile uspeh iz prošle godine kada su bile najbolje u Srbiji u kategoriji do dvanaest godina.

“Ove devojčice su uspeh zaslužile i ostvarile ozbiljnim radom i dobrim ponašanjem, kakvo svi sportisti treba da imaju. Radimo na tome da naš klub u narednom periodu bude prepoznatljiv, ne samo po mlađim kategorijama, već i po prvoj ekipi koja polako sazreva i koja će, nadam se, naredne godine ući u rang više,” ističe Aleksandar Nestorović, trener Ženskog rukometnog kluba Metalac.

“Za ovo smo se borili cele godine. Trenirali smo naporno, znali smo šta nam je cilj od početka i nadam se da ćemo i narednih godina da budemo šampioni,” kaže Teodora Leković, kapiten tima.

Mladim rukometašicama upriličen je svečani prijem kod gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića koji je čestitao i njima i rukovodstvu kluba na ostvarenom uspehu i izrazio zadovoljstvo što je rukometni klub iz Kraljeva postao jedan od najuspešnijih u Srbiji.

“To je još jedan pokazatelj da kvalitetan rad u ovom klubu, uz podršku Grada Kraljeva, daje rezultate. Naš zajednički cilj je da ove devojčice postanu prvakinje Srbije i u seniorskoj konkurenciji,” rekao je gradonačelnik Terzić i dodao da se trenutno radi na otvaranju novih visokih škola i fakulteta u Kraljevu  kako bi ove devojčice nakon završene srednje škole mogle da nastave da se obrazuju i da se bave sportom u svom rodnom gradu.

Share

Povezani postovi