Društvo 

Deda Mraz sa krova stigao do najmlađih pacijenata Opšte bolnice “Studenica”

Slobodan Matović, kraljevački alpinista, i ove godine je na neobičan način posetio mališane koji se nalaze na bolničkom lečenju u našoj bolnici. U kostimu Deda Mraza, on je sa krova bolnice stigao na peti sprat, gde su ga nestrpljivo čekali najmlađi pacijenti. Podelio im je poklone koje su prikupili članovi Kluba američkog fudbala ”Kraljevske krune” uz pomoć Fondacije Princeze Katarine Karađorđević.

To je već deseti put da ”Kraljevske krune” daruju decu koja se leče na odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije i, kako ističu, planiraju nastavak te akcije i u godinama koje dolaze.

Novogodišnje poklone, igračke, slatkiše i edukativni materijal, mališanima koji se leče u Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu, donirali su i vaspitači i roditelji dece iz Predškolske ustanove Educa center Kraljevo.Alpinista Matović ističe da je veoma srećan što na ovaj način može da obraduje decu koja novogodišnje praznike provode u bolničkim krevetima. Dečji osmesi, koji se umnože kada se on pojavi i graja koja nastane kada dobiju poklone, njegova su najveća nagrada.

V. d. direktora Opšte bolnice “Studenica” dr Zoran Mrvić zahvalio se donatorima za pažnju i brigu koju su pokazali. On ističe da toplo vreme, koje nije karakteristično za ovaj period godine, ne odgovara našim mališanima, tako da je veliki broj hospitalizovane dece sa virusnim oboljenjima i infekcijama gastrointestinalnog trakta.I pored toga, mališani su bili raspoloženi, zadovoljni, a poklone i posetu Deda Mraza će sigurno sačuvati u svom sećanju. Svi im želimo brz oporavak i srećne praznike.

Share

Povezani postovi