Društvo 

Ministar Gašić uručio ključeve stanova pripadnicima bezbednosnog sektora u Kraljevu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić svečano je uručio pripadnicima snaga bezbednosti u Kraljevu ključeve novoizgrađenih stanova na lokaciji Voćareve livade u kraljevačkom naselju Ribnica.

“Svi vi posvećeni ste pozivu koji ste odabrali. Srbija zna da može da se osloni na vas. Vi ste ti koji je čine snažnijom, jačom, nepobedivom pred svim bezbednosnim izazovima savremenog sveta. Na ovaj način država želi da iskaže duboko poštovanje, zahvalnost za svaki napor, neprospavanu noć, neizvesnost, pa i rizik po sopstveni život u snažnoj borbi protiv svih vidova kriminala“, poručio je ministar Gašić i poželeo novim stanarima da provedu mnogo lepih i radosnih trenutaka u svojim stanovima i da u njima, zajedno sa najmilijima, planiraju i grade mirnu, lepšu i sigurnu budućnost.

Gašić je poručio da ovim državnim projektom niti počinje niti se završava odgovorna politika državnog vrha usmerena ka podizanju ugleda, ekonomskog statusa i dostojanstva i stvaranja boljih uslova za život i rad svih pripadnika bezbednosnih službi u Srbiji.

U Kraljevu je izgrađeno ukupno 947 stanova za pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Sudske straže, Okružnog zatvora, pripadnike Bezbednosno-informativne agencije, kao i ratne vojne invalide, porodice palih boraca i penzionere – ranije pripadnike snaga bezbednosti, koji do sada nisu imali rešeno stambeno pitanje.

“Svi ti ljudi koji štite našu državu, koji brinu o bezbednosti svakog deteta, svakog čoveka, žene, penzionera u našoj zemlji, imaju mogućnost da, za samo 400 evra po kvadratnom metru, kupe stanove u naselju Ribnica, na samo deset minuta hoda od centra Kraljeva“,
podsetio je gradonačelnik Kraljeva Dr Predrag Terzić i dodao da je to dokaz da Vlada i predsednik, brinu o našoj deci, o ljudima koji štite naš ustavni poredak i vode računa o bezbednosti države.

U blizini stanova za snage bezbednosti nedavno je izgrađena i nova zgrada Osnovne škole “Sveti Sava” za šta je utrošeno 450 miliona dinara, rekonstruisana je i ambulanta u Ribnici, a kako je najavljeno, uskoro će početi i gradnja novog vrtića za 270 dece.

Share

Povezani postovi