Najčitanije Politika 

Vučić najavio izgradnju Dijagnostičkog centra i zatvorenog bazena u Kraljevu

Uradićemo Dijagnostički centar u Kraljevu i zatvoreni bazen, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u kraljevačkom Sportskom centru Ibar, na tribini kojoj je prisustvovalo oko 9000 građana. On je najavio i da će biti urađen pristup tvrđavi Maglič i replika srednjevekovnog sela i posebno je naglasio da će deo Moravskog koridora od Preljine do Adrana biti završen za samo godinu ipo dana.

Naučili ste da političari govore ono što narod želi da čuje. Ja sam od 1994. godine dolazio u Kraljevo i Čačak i slušao bezbroj puta kako je pitanje autoputa pitanje dana, bukvalno svakog meseca je najavljivana njegova gradnja i tako sve do 2000. a nikada nije ni idejni projekat urađen. Mi završavamo gradnju Moravskog koridora,“ ističe Vučić.

On je naglasio i da mu je cilj da prosečna plata u centralnoj Srbiji bude znatno veća nego što je sada.

Želim da Kraljevu obezbedimo jednog kapitalnog investitora, sa većim primanjima, koji bi mogao da zaposli i školovanije ljude i one sa srednjom stručnom spremom, da imamo veći prosek plata u Kraljevu. Do kraja 2025. godine prosečna plata u Srbiji biće 1000 evra a prosečna penzija 450 evra, ali nisam zadovoljan što će u Beogradu već u martu ove godine prosečna plata biti 1000 evra a u Kragujevcu, Kraljevu i Nišu je značajno niža,“ pojašnjava Vučić.

Predsednik Srbije je govorio i o nacionalnoj i međunarodnoj politici. Istakao je da je veoma važno da Srbija sačuva nezavisnost i samostalnost u odlučivanju i da vodi ozbiljnu politiku, politiku kojoj je važno šta će da ostane iza nas i šta ostavljamo našoj deci.

Rekao je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i Povelju Ujedinjenih nacija i da nećemo da uvodimo sankcije jer znamo kako je nama bilo 1999.

„Biće odluka ovakvih i onakvih, moraćemo da se migoljimo, da se provlačimo, ali ono što je najvažnije je da čuvamo svoju slobodu, da čuvamo Srbiju i da ne ugrozimo budućnost naše dece. Ja neću da se polakomim na aplauze i povike misleći može mi se sve, jer jedan trenutak nepažnje može zemlju da odvede u katastrofu. Ja to neću ovoj zemlji da priredim. Ja hoću da me pamte po putevima, školama, prugama, bolnicama…“ poručuje Vučić i dodaje da on živi za istoriju, za to kako će da ostane upamćen i kako će o njemu da pišu istorijski udžbenici, dok neki žive za to kako će sutradan dočekati bogatiji.

Share

Povezani postovi