Društvo 

Pedagoško-psihološko savetovalište za decu i roditelje iz Kraljeva

U Domu zdravlja u Kraljevu, pri Savetovalištu za mlade, počelo je da radi Pedagoško-psihološko savetovalište za decu i roditelje, svakog radnog dana od 12 do 14 časova. 

Svedoci smo ove velike tragedije koja se dogodila u Beogradu i koja je sve nas podstakla da razmišljamo da li smo dovoljno vremena i pažnje izdvojili za našu decu i da li smo dovoljno slušali to što imaju da nam kažu. Kako bi pomogli i deci i roditeljima odlučili smo da otvorimo Pedagoško- psihološko savetovalište. Deca tu mogu da dođu i da ispričaju to što žele, da zatraže stručan savet i roditelji mogu da dođu i razgovaraju npr. o promeni ponašanja koje su primetili kod deteta i o drugim temama,” ističe Dr Sonja Čelebić, spec. opšte medicine.

Ona pojašnjava da i deca i roditelji mogu opušteno i drugarski da razgovaraju sa psihologom i pedagogom. Uputi nisu potrebni, kao ni zakazivanje termina razgovora. 

Pedagoško-psihološki rad sa decom i roditeljima organizovan je kao rezultat sagledavanja aktuelne društvene situacije i pokušaj da Dom zdravlja u Kraljevu pomogne roditeljima i deci sa teritorije Grada Kraljeva. Deca i/ili roditelji treba samo da u pomenutom terminu dođu u prostorije Savetovališta za mlade koje se nalaze na prvom spratu, iznad ambulante za zdravstvenu zaštitu predškolske dece. 

Share

Povezani postovi