Društvo 

Ispraćaj vojnika iz Lađevaca na Kipar

Sa aerodroma Lađevci kod Kraljeva, svečano je ispraćen 13. kontigent oficira, podoficira i vojnika u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija na Kipru.

 

U misiju očuvanja mira na ostrvo Kipar, u  šestomesečnu smenu, odlazi 37 pripadnika streljačkog voda 98. vazduhoplovne brigade i šest vojnika iz drugih jedinica, među kojima su i dve žene vojnici.

Svečanosti su pored rodbine i predstavnika gradova Kraljeva i Čačka prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant RV i PVO general major Ranko Živak.

Prisutnima, a posebno postrojenim vojnicima obratio se general Diković koji je naglasio da danas Vojska Srbije ima čast da učestvuje u deset misija mira i da svoje zadatke obavlja vrlo dobro, a da je ova jedinica imala najbolju ocenu tokom priprema pa se od nje očekuje da tako obavi i predstojeći zadatak.

Naša vojska je vojska mira i u funkciji je izgradnje mira. Ali, mi budno pratimo sve što se događa na ovim prostorima i dnevno procenjujemo sve događaje koji bi mogli ugroziti bezbednost građana Srbije. Tako našu vojsku i pripremamo i ona je spremna na svaki odgovor ugrožavanja  bezbednosti. To je pokazano i na proveri snaga za brza reagovanja koju smo nedavno izveli. Tu se moglo videti da Srbija ima obučenu i spremnu vojsku, što je interes građana Srbije. I vi ćete vojnici svojim ponašanjem i profesionalizmom štititi taj interes – naglasio je general Diković u Lađevcima kod Kraljeva.

Izvor: www.politika.rs

Share

Povezani postovi