Privreda 

Kompanija “Jela” otvara novi pogon

Kompanija za proizvodnju nameštaja “Jela” iz Jagodine počela je montažu proizvodne linije u novom pogonu, koji će početi da radi za mesec dana. U pogonu će biti zaposleno 60 radnika.

“Početkom ove godine završeno je 10.000 kvadratnih metara novog proizvodnog pogona, koji se ovih dana oprema još jednom, kompletno automatizovanom linijom za proizvodnju. Početak rada u ovom pogonu očekujemo  kroz mesec dana”, saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se ističe da će “nova, savremena tehnologija omogućiti da se unaprede i oplemene proizvodi, koji će biti ponuđeni tržištu kroz inovativan dizajn i kvalitet”.

“Jela” je privatna porodična kompanija koja se prostire na površini od 12 hektara, a sadašnja proizvodnja se odvija na 9.000 kvadratnih metara. Ima više od 180 zaposlenih. Proizvodi kompanije “Jela” nalaze se u Srbiji gotovo u svakom gradu, u više od 160 salona, i na tržištu 14 zemalja.

“Jela” je nastala iz samostalne zanatske radionice, a 1998. godine počela je,  posle celokupne tehnološke modernizacije, serijsku proizvodnju dečijih soba “Kiki” koje su i “najpoznatiji brend kompanije”. Brend je dobio ime po dečjem kikotu.

Kompanija “Jela” proizvodi nameštaj za kuću: kuhinje, predsoblja, dnevne, spavaće i dečije sobe. Nedavno ju je posetio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 Izvor: www.poslovnojutro.com
Share

Povezani postovi