Društvo 

Renoviran Dom učenika u Kraljevu

Kada počne nova školska godina, učenici iz svih krajeva zemlje koji su smešteni u kraljevačkom Domu učenika, ući će u renovirane sobe. Novi uslovi rada, veruju u Domu, doprineće boljem uspehu u školi i vannastavnim aktivnostima. Za ove radove, Ministarstvo prosvete izdvojilo je oko 1,6 miliona dinara, a grad Kraljevo je pomogao izgradnju sportske hale.

Moleri, bravari, keramičari, spremačice užurbano privode kraju radove na renoviranju učeničkih soba. Posla ima i na uređenju spoljašnjeg prostora. Poslednjeg dana avgusta, kada stignu učenici spremni za novu školsku godinu, imaće nov, lepši smeštaj.

“Zadovoljstvo je moje i mojih kolega da ovaj dom bude lep, da deca uživaju u njemu da rade, da se nečemu nauče, pa ćemo možda tu decu i da upoznamo kroz život, možda i moji unuci dođu ovde,” kaže Radovan Maričić jedan od onih koji uređuju Dom učenika.

Krajem septembra biće završena i sportska hala, u čiju su izgradnju i opremanje resorno Ministarstvo i grad Kraljevo, izdvojili oko 50 miliona dinara.

“Dočekaće ih, za razliku od prošle godine kada su završavali školsku godinu, jedan uređen prostor”, kaže Dragutin Karanović direktor Doma učenika.

U ovom Domu ima mesta za 320 đaka i sva su popunjena u prvom upisnom roku. Više od polovine zauzeće učenici srednje Šumarske škole, koji dolaze iz čitave Srbije.

Izvor: rts.rs

Share

Povezani postovi