Društvo 

Selekcija otpada u Rasinskom okrugu

Kruševac, Aleksandrovac, Brus i Varvarin uskoro bi trebalo da dobiju kontejnere, kante i vozila za prikupljanje i prevoz mešovitog otpada. Postaviće se kontejneri za prikupljanje stakla, papira, kartona i pet ambalaže koji će biti nabavljeni kroz projekat “Razvoj sistema odvojenog prikupljanja otpada za reciklažu”.

Projekat sa oko 250 hiljada EUR finansira nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a cilj je da se unapredi upravljanje komunalnim otpadom ali i da se stvore preduslovi da se u sektoru reciklaže zaposli određeni broj socijalno ugroženih stanovnika.

Govoreći o značaju projekta, prenosi sajt Grada Kruševca, zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević ističe da će na taj način biti obezbeđena nabavka posuda i vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Takođe, doprineće se unapređenju upravljanja komunalnim otpadom u skladu sa principima cirkularne ekonomije i ublažavanja efekata klimatskih promena, a radiće se i na komunikaciji sa građanima i njihovoj edukaciji o načinu razdvajanja otpada u domaćinstvima (staklo, papir, PET ambalaža…).

Izvor: eKapija.com

Share

Povezani postovi