Društvo 

Pomoć deci Zastavinih radnika

Asocijacija „Zastava – Breša“ jedna je od brojnih humanitarnih organizacija iz Italije koje godinama pomažu kragujevačkim porodicama. Italijanske porodice, udruženja i sindikati ovog puta poslali su u Kragujevac novčanu pomoć u iznosu od 1,8 miliona dinara za decu Zastavinih radnika, članova Samostalnog sindikata.

Negovanje saradnje srpskog i italijanskog naroda jedan je od naših zadataka.

“Dolazimo ovde godinama, u znak solidarnosti sa Kragujevčanima, ali i da razjedinjenoj Evropi ukažemo na neophodnost postojanja jedinstva među narodima,” ističe Franćeska Leonardi iz Asocijacije „Zastava – Breša“.

Saradnja sa italijanskim humanitarnim asocijacijama uspostavljena je 1999. godine, tokom NATO agresije. Njihovi predstavnici tada su doputovali u Kragujevac, kako bi pokazali da se ne slažu sa odlukom vlade Italije da bombarduje jednu slobodnu i nezavisnu državu.

U okviru posete Kragujevcu, delegacija iz Breše obišla je osnovne škole u Dragobraći i Drenovcu i tom prilikom je najavljeno da će italijanski donatori finansirati adaptaciju ovih objekata.

Inače, zahvaljujući novčanoj pomoći iz Italije, u ukupno 46 školskih i objekata socijalne zaštite, izvedeni su najosnovniji radovi, čime su stvoreni uslovi za njihovo bolje funkcionisanje.

Izvor: rtk.co.rs

Share

Povezani postovi