Politika 

Ko će biti novi načelnik Gradske uprave Kraljeva

Nakon smene načelnika Gradske uprave grada Kraljeva Miloša Petrovića 13. jula ove godine, novi načelnik Gradske uprave i njegov zamenik još uvek nisu izabrani, a poslove načelnika već četiri meseca obavlja dotadašnja zamenica načelnika Gradske uprave Jelena Bekčić.

Izbor prvog čoveka Gradske uprave i njegovog zamenika odužio se i iz razloga što je javni konkurs, raspisan 4. oktobra ove godine, poništen na današnoj sednici Gradskog veća. Razlog poništenja konkursa, kako pojašnjava gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, je što konkursna komisija nije uspela da, zbog bolesti člana porodice jednog člana komisije, završi svoj rad, zbog čega je na prethodnoj sednici Gradskog veća postavljen vršioc dužnosti načelnika Gradske uprave (Jelena Bekčić) i u roku od petnaest dana je potrebno da se raspiše novi konkurs.

“Svi oni kandidati koji su se prijavili na prethodni konkurs dobiće nazad sva dokumenta koja su predali kako bi bez ikakvih troškova mogli da se prijave na novi konkurs. Naravno konkurs je otvoren i za sva druga lica koja ispunjavaju zakonom propisane uslove,” ističe gradonačelnik Terzić.

Kako nezvanično saznajemo, neki od kandidata koji su se prijavili na prethodno raspisan konkurs su trenutni vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Jelena Bekčić, zaštitnik prava pacijenata i predsednik Sindikalne organizacije zaposlenih u organima grada Ivan Petrović, nekadašnji direktor JKP “Čistoća” Dejan Ćajić, kao i smenjeni načelnik Miloš Petrović.

Gradski većnici doneli su danas odluku i o promeni jednog člana konkursne komisije, tako da je šefa kabineta gradonačelnika Kristinu Marković, zamenila načelnica Odeljenja za opštu upravu Gradske uprave Snežana Kaplarević.

Pored poništenja konkursa za izbor načelnika Gradske uprave i njegovog zamenika, 38. vanrednu sednicu Gradskog veća obeležilo je i usvajanje Predloga odluke o postavljanju optičkih kablova na stubovima javne rasvete koji su javna svojina grada Kraljeva. Odluka onemogućava kablovske operatere da bez ikakve dozvole i naknade koriste stubove javne rasvete, već će za tu uslugu plaćati gradu Kraljevu 3500 dinara za godišnje postavljanje po stubnom mestu.

Share

Povezani postovi