Društvo 

Pojačano prisustvo policajaca u zonama škola

U cilju povećanja bezbednosti učenika u školama Policijska uprava u Kraljevu i Školska uprava Kraljevo drugu godinu za redom sprovode projekat “Osnovi bezbednosti dece”. U okviru projekta, učenicima četvrtog i šestog razreda, a ove godine i prvacima, biće održana predavanja iz svih oblasti bezbednosti, koja su prilagođena njihovom uzrastu.

Školska 2018/2019. godina počeće i uz pojačano prisustvo policajaca u zonama škola.

“Pripadnici Saobraćajne policije Policijske uprave u Kraljevu će svojim pojačanim prisustvom omogućavati deci nesmetan i bezbedan dolazak i odlazak iz škole, kao i korišćenje velikih odmora,” ističe Goran Radovanović, rukovodilac projekta i predstavnik Policijske uprave Kraljevo.

Savetnik u Školskoj upravi Kraljevo Žarko Milosavljević ističe da je, pored obrazovnih i vaspitnih ciljeva, bezbednost učenika veoma važna. Nakon sprovođenja preventivnih mera, bezbednost je, kako ističe, značajno poboljšana.

“Uvođenje policajca u školu je vrlo kvalitativno delovalo, u smislu da se smanjio broj problema koji se javljaju u školama. Jedino je problem što nemamo dovoljno policajaca da svaka škola ima svog školskog policajca,” ističe Milosavljević.

On je naglasio da su sve osnovne i srednje škole u Kraljevu spremne za početak školske godine.

Share

Povezani postovi