Društvo 

Ulagaćemo u obuke vojnika i kadeta, poručio Vulin u Kraljevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas praktičnu obuku kadeta 140. klase Vojne akademije za upravljanje motornim vozilima na autodromu “Beranovac” kod Kraljeva.

“Mi ćemo u narednom periodu uložiti još više novca i još više energije da svi naši centri za obuku povećaju svoje kapacitete kako bi mogli da prime veći broj polaznika, a isto tako da im se obezbede i tehnička sredstva koja bi obuku podigla na viši nivo,” rekao je Vulin.

Kako je istakao komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike u Kraljevu poptpukovnik Goran Dobrić, na autodromu „Beranovac“ vrši se obuka vozača za sve kategorije vozila.

U toku je obuka na motornim vozilima B i C1 kategorije sa kadetima 140. klase Vojne akademije. Kako možemo videti, ovaj pologon sadrži sve elemente, sa kojima sutra, kao vozači možemo da se susretnemo u saobraćaju. Ono što je važno naglasiti i što je prednost ovog poligona je što postoje određene saobraćanice, sa kojima se kadeti i ostali kandidati na obuci, u sklopu praktične obuke na ovom poligonu susreću, pa im oni nisu novina kada izađu u saobraćaj, što je prednost u odnosu na civilne auto škole”, naglasio je potpukovnik Dobrić dodajući da se posebna pažnja poklanja bezbednosti u saobraćaju.

Potpukovnik Dobrić je istakao i da je poligon u potpunosti uređen i obeležen u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu obuku u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

Izvor: mod.gov.rs

Share

Povezani postovi