Društvo 

Popusti za penzionere

U Udruženju penzionera grada Kraljeva u toku je podela penzionerskih kartica. Uz kartice koje će zamenit čekove penzioneri bi mogli da dobiju i različite popuste na robu i usluge u različitim privatnim preduzećima ali i javnim ustanovama u Kraljevu.

“Recimo Kraljevačko pozorište bi moglo da da jednu ili dve predstave besplatno penzionerima Kraljeva. Neke trgovinske organizacije verujem da takođe mogu da daju popust, kao i radnje koje prodaju belu tehniku, sanitarije, tekstilnu robu i slično,” ističe Nikola Krpić, predsednik Udruženja penzionera grada Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić rekao je da će razgovarati sa direktorima ustanova čiji je osnivač grad Kraljevo kako bi i penzioneri bili uvršćeni u povlašćenu kategoriju, a predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo Zvonko Tufegdžić da će pozvati privrednike da obezbede određene popuste za penzionere, jer će to kako ističe biti korisno i privrednicima, jer će povećati potrošnju a samim tim i proizvodnju.

Podela penzionerskih kartica prema rečima Dušice Pajović, načelnice odeljenja PIO teče brzo i efikasno i osim u Udruženju penzionera uskoro će biti vršena i u mesnim zajednicama kako bi kartice bile podeljene i penzionerima koji su bolesni ili žive u udaljenim krajevima.

Kraljevo kako je saopšteno ima 31 000 penzionera, a biće razmotreno i da li će beneficije važiti za sve penzionere ili samo za one sa najnižim penzijama.

Share

Povezani postovi