Društvo 

Dva lančana sudara na autoputu između Jagodine i Ćuprije

U dva lančana sudara koja su se dogodila rano jutros na autoputu Beograd-Niš, na deonici između Jagodine i Ćuprije, poginulo je sedam osoba, pet državljanina Srbije i dva državljanina Makedonije. Među nastradalima su Suzana Vidanović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu i njen suprug advokat Mile Vidanović. Prema proceni  policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je više od 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena. Saobraćaj je normalizovan oko 16 časova.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda, u dva odvojena sudara u različitim trakama koja su bila međusobno udaljena oko 400 metara. Uzrok je, kako se navodi, gusta magla.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

“Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen”, rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralnoj i najvećoj zdravstvenoj ustanovi između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih “angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića”, rečeno je Tanjugu.

Ćuprijski hroničar i sudski veštak Dušan Stamenković u svojoj priči o Mijatovcu navodi da je potez gde se jutros dogodila stravična lančana saobraćajna nesreća poznat po tragičnim saobraćajnim nesrećama i poginulima. On ističe da su mu preci govorili da se tu nekada nalazila crkva i da je u blizini crkve bilo močvarno jezero u kome su Turci ubili trojicu sveštenika.

Foto: Tanjug, Dušan Aničić

 

 

 

Share

Povezani postovi