Privreda 

Sajam zapošljavanja u Kraljevu

U Kraljevu je održan sedamnaesti Sajam zapošljavanja koji organizuju Nacionalna služba za zapošljavanje i grad Kraljevo. I ovog puta interesovanje građana bilo je veliko a poslodavci su iskazali potrebu za najmanje tri stotine radnih mesta.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, a pored njega velikom broju zainteresovanih građana obratili su se i Dragan Jakovljević, član UO Nacionalne službe za zapošljavanje i Snežana Prelić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Najveći problem u nekoj državi je kada neko nema posao. Zato je politika predsednika i Vlade Republike Srbije da se što više smanji stopa nezaposlenosti i idemo ka tome da ona bude jednocifrena,” istakao je Dragan Jakovljević.

Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu saopštila je da praksa i statistika pokazuju da se najmanje jedna trećina slobodnih radnih mesta koje poslodavci prijave, popune odmah nakon Sajma zapošljava. Ona je najavila da je otvoren novi javni poziv za subvencije poslodavcima koji zapošljavaju lica iz kategorije teže zaposlivih i da će uskoro biti otvoren i poziv za subvencije koje finansira grad Kraljevo.

Poslodavci iz Kraljeva i Vrnjačke Banje na ovom sajmu najviše su tražili mašinske i elektroinženjere, elektromontere, šivače, krojače i fizioterapeute.

Share

Povezani postovi