Društvo 

Očišćene 102 lokacije u slivu Zapadne Morave

U akciji “102 kao 1” volonteri su treću godinu za redom čistili 102 lokacije na teritoriji osamnaest gradova i opština u slivu Zapadne Morave.

“Imamo priliku da u istom danu svi izađemo na priobalje reka i ekološkom akcijom utičemo na podizanje svesti građana i na smanjenje rizika od budućih katastrofa,” ističe Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja civilne zaštite Gradske uprave Kraljeva.

Na teritoriji grada Kraljeva, sprovedeno je više akcija na preko 20 lokacija, od kojih izdvajamo: Romsko naselje, vežbu evakuacije sa „Glavčića“ mosta na Ibru, bedem u Kovačima, Žičku reku, Dositejevu ulicu, i druge.

U akciji su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta, Osnovnih škola: Vuk Karadžić, Čibukovački partizani, Svetozar Marković, Šumarska škola Kraljevo, pripadnici civilne zaštite, Romsko udruženje „Preokret“, Dobrovoljno vatrogasna društva (Kraljevo, Milakovac, Vitkovac, Pečenog, Studenica, Bukovica i Miločaj), udruženja građana (Društvo guslara „Žiča“, Ekološki pokret „Ibar“, „Trash hero Kraljevo“) , uz podršku JKP „Čistoća“ Kraljevo.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima akcije, kao i JVP „Srbijavode“, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Stalnoj konferenciji gradova i opština, UNDP Srbija i svim privatnim i javnim preduzećima od kojih smo dobili podršku,” istakao je Maksimović.

On je dodao da je formirana zajednička služba za osamnaest gradova i opština u slivu Zapadne Morave koja će u narednom periodu raditi na pripremi projekata i preduzimanju mera i aktivnosti kako bi se smanjili rizici i unapredila zaštita od mogućih prirodnih i ekoloških katastrofa.

Share

Povezani postovi