Politika 

Naprednjaci o važnim odlukama u Kraljevu

Grad Kraljevo usvojio je na Sednici Skupštine grada završni račun za 2018. godinu koji pokazuje da je u budžetu Kraljeva iz godine u godinu sve više novca ističe član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Milan Milošević.

“Ako se poredi sa 2017. godinom budžet grada je veći za 260 miliona dinara, u odnosu na 2016. za 500 miliona, a u odnosu na 2010. za čak milijardu dinara. To jasno pokazuje da je privredna aktivnost u gradu iz godine u godinu veća, da ima više novca u opticaju, da su veći prihodi i iz tih prihoda u stanju smo da finansiramo sve velike projekte koji se u gradu dešavaju, a velikih i srednjih projekata koji se trenutno rade uz delimično ili potpuno učešće budžetskih sredstava imamo više od deset,” ističe Milošević.

On podseća da je Grad Kraljevo na Sednici Skupštine grada i sednicama Gradskog veća usvojio nedavno nekoliko važnih odluka kao što je subvencionisanje nabavke poljoprivrednih mašina, alata i sadnog materijala, za šta je izdvojeno 23 miliona i 500 000 dinara a novac je dobilo 119 poljoprivrednika sa najvećim brojem bodova koji su sa Gradom potpisali ugovore.

Takođe podseća da je važna odluka Grada da, nakon što je pribavljena saglasnost od Vojske Srbije, dodeli na korišćenje zgradu u Čika Ljubinoj ulici Istorijskom arhivu u Kraljevu. Zgrada će, kako ističe, biti adaptirana kako bi zadovoljila sve standarde neophodne za čuvanje arhivske građe i time će biti rešen problem nedostatka prostora za skladištenje vredne istorijske građe Grada Kraljeva i opština Raška i Vrnjačka Banja.

Milošević ističe i da se Kraljevo uspešno suočilo sa problemom otklanjanja posledica poplava, da je obezbeđeno čak i dizel gorivo iz robnih rezervi za privatnu mehanizaciju koja je učestvovala u saniranju puteva i mostova, a aktivisti Srpske napredne stranke su građanima podelili 150 paketa humanitarne pomoći.

Share

Povezani postovi