Kultura 

Počeli deseti “Batini dani”

U Vrnjačkoj Banji u subotu 10. avgusta počeli su deseti “Batini dani” koji se održavaju u čast Danila Bate Stojkovića, čuvenog glumca koji je preminuo 2002. godine a bio je stalni gost Vrnjačke Banje.

“Batini dani” počeli su postavljanjem replike autobusa iz filma “Ko to tamo peva” na platou ispred hotela Zepter. Zatim je usledila ceremonija otvaranja tokom koje je zamenik predsednika opštine Ivan Džatić uručio Batinoj supruzi Olgi zlatnik sa njegovim likom. Iste večeri u amfiteatru koji nosi ime Bate Stojkovića priređeno je Veče njegovih pesama i izvedena predstava “Dva mirisa ruže”.

Drugog dana manifestacije, 11. avgusta, organizovana je vožnja čuvenim autobusom od statue Dragana Nikolića do mosta. Glumci i prijatelji u centralnom delu Vrnjačkg parka zasadili su stabla za svoje preminule kolege Milenu Dravić, Predraga Ejdusa, Marka Nikolića, Voju Mirića i Pavla Vujisića, a u dvadeset časova na Trgu kraj vodopada biće izvedena predstava “Profesionalac” u kojoj igraju glumci iz Gornjeg Milanovca.

Manifestacija se završava 12. avgusta kada je u vrnjačkom bioskopu od 19 časova na programu poezija Milana Gajića „Idila se u snu snila“, a nakon projekcije dokumentarnog filma „Bata u Banji za sva vremena“, autorke Biljane Bosnić, ansambl aleksinačkog pozoriša izvešće predstavu „Tetka od milion dolara“.

Share

Povezani postovi