Politika 

Narodni poslanici o investicijama u Kraljevu

Narodna skupština Republike Srbije od 1. juna do 31. jula, u vanrednom zasedanju, imala je čak dvadeset jedan radni dan, kada je izglasano i nekoliko zakona koji su značajni za Kraljevčane i sve stanovnike u slivu Zapadne Morave, rekao je narodni poslanik Srpske napredne stranke iz Kraljeva Zoran Bojanić. Jedan od njih je otvaranje autoputa Miloš Veliki.

“18. avgusta biće otvoren dugo očekivani auto-put Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, što će nama Kraljevčanima skratiti put za sat, sat i po, do prestonice,” ističe Bojanić.

On je dodao da je u vanrednom zasedanju usvojen i zakon o uređenju Moravskog koridora kojim će biti rešen problem meandriranja i plavljenja Zapadne Morave u delu gde prolazi koridor.

“Građani ne treba da brinu za troškove eksproprijacije zemljišta, ona će biti po tržišnoj vrednosti,” pojasnila je narodna poslanica Maja Mačužić Puzić i naglasila da će se po izgradnji auto-puta povećati vrednost parcela u njegovoj blizini, gde će građani moći da pokrenu i svoje privredne aktivnosti.

Bojanić je saopštio i da će letovi sa aerodroma “Morava” početi sa zimskim redom letenja i da je za sada gotovo izvesno da će neke od destinacija biti Turska i Nemačka, a da će nadvožnjak kod Male pijace biti završen do kraja septembra. On je nabrojao i druge projekte koji se trenutno rade u Kraljevu: Atletski stadion, Urbanu regeneraciju zgrada u Dositejevoj ulici, fudbalski stadion, vodozahvat koji će dugoročno rešiti vodosnabdevanje građana Kraljeva i prečistač otpadnih voda na ušću Ibra u Zapadnu Moravu.

Pojasnio je i da nije istina da se sve daje samo stranim investitorima.

“Neka se pojavi neko ovde kao moj drug Raša iz Prolom i Lukovske banje koji je pre neki dan, zajedno sa radnicima, kupio Kuršumlijsku banju i uložio 1 400 000 evra i planira još ulaganja. Hajde da vidimo koji to privrednik u Kraljevu i okolini može da uloži toliko u Matarušku i Bogutovačku banju i taj koji bude zainteresovan dobiće sigurno subvenciju od države Srbije kroz kredite, grejs period, nepovratna sredstva. Zakon je za sve isti,” zaključio je Bojanić.

Share

Povezani postovi