Društvo 

Kraljevo, prestonica adrenalina

U subotu i nedelju, 24. i 25. avgusta, u Kraljevu će biti održan treći Šampionat Srbije u motocross-u i prvi Festival adrenalinskih sportova u Srbiji. Takmičenje će biti održano u “MX parku u Trešnjarima”, u naselju Žiča, na stazi koja je napravljena pre dve godine i jedinstvena je u Srbiji jer je dobila sve licence koje su potrebne za organizovanje takvog festivala, motocross-a, offroad-a, cyclocross-a…

Prvog dana Šampionata voziće se trening trke a prva takmičarska trka startuje u nedelju od 12 časova. Osim u zvuku i brzini motora, posetioci ove manifestacije imaće priliku da, u okviru Festivala adrenalinskih sportova, vide i probaju zip line, gađanje lukom i strelom i air soft-om, najnovijim vazdušnim automatskim oružjem, zatim rafting, tandemske skokove u paraglajdingu, vožnju kvadovima, džipovima i motociklima…

“Kraljevo je poznato po dobrim muzičarima, sportistima ali i adrenalincima. Zaokružili smo celinu i sada uz autodrom Beranovac, na kome se održavaju auto-moto trke, i brdske trke koje se održavaju na Goču, imamo i motocross u MX parku Trešnjari. Mogu slobodno da kažem da je Kraljevo auto-moto centar Srbije,” ističe Dejan Jablanović, predsednik GTC Racing kluba Kraljevo.

Po završetku trka u nedelju biće revijalna vožnja offroad džipova i oko 19 časova proglašenje pobednika a nakon toga sledi rok koncert kraljevačkih bendova i benda Đorđa Davida koji je i promoter ove manifestacije.

“Grad Kraljevo je i ove, kao i prethodne dve godine, finansijski i organizaciono, preko javnih preduzeća i ustanova, podržao ovaj sportski događaj,” rekao je Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za omladinu i sport i on poziva Kraljevčane i ljude iz drugih gradova da dođu u nedelju i isprate ovu jedinstvenu manifestaciju.

 

Share

Povezani postovi