Politika 

Nikad više novca u budžetu Kraljeva

Gradski većnici usvojili su danas izmene i dopune Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2019. godinu, kojima su predviđeni prihodi u ukupnom iznosu četiri milijarde četrdeset osam miliona dinara, što je rekordan iznos do sada.

“Ovo je prvi put da je budžet Grada Kraljeva prešao granicu od četiri milijarde dinara. Podsetiću vas da je 2016. godine, prema završnom računu budžeta, ukupan iznos prihoda bio oko dve milijarde šest stotina miliona dinara. To je još jedan dokaz da se izvorni prihodi i transfer na sredstva uvećavaju iz godine u godinu,” ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

U odnosu na prethodnu godinu, prihodi u gradskoj kasi ove godine, veći su za 163 miliona dinara, a očekuje se i značajan priliv sredstava koje je Vlada Republike Srbije dodelila Kraljevu za izgradnju kompletne infrastrukture za stanove za pripadnike bezbednosnih službi u Voćarevim livadama. U tu svrhu Vlada je obezbedila 374 400 000 dinara i ta sredstva bi trebalo uskoro da budu uplaćena na račun Grada Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva ističe da je na sastanku koji je u ponedeljak imao sa premijerkom Anom Brnabić dogovoreno da Ministarstvo finansija obezbedi dodatna sredstva za sanaciju posledica elementarnih nepogoda u Kraljevu.

Gradski većnici su izglasali i izmene i dopune programa uređenja građevinskog zemljišta u 2019. godini. Neke od izmena odnose se na izdvajanje dodatnih 15 miliona dinara za izgradnju potpornih zidova i dva sloja asfalta u Zmajevačkoj ulici na Bunjačkom brdu koja bi trebalo da bude završena do kraja godine. Osam miliona dinara obezbeđeno je za završetak radova na fekalnoj kanalizaciji u Adranima, a pet miliona dinara opredeljeno je za sanaciju Ulice Četvrti kraljevački bataljon, pored Atletskog stadiona u Kraljevu, gde se trenutno izvodi nasipanje i ojačavanje potpornog zida i priprema za asfaltiranje, tako da se očekuje uskoro otvaranje ove ulice.

Do kraja godine, prema rečima direktora Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Aleksandra Nestorovića, biće završeni i radovi na uređenju travnatih površina, asfaltiranju staza i izgradnji tribina na Atletskom stadionu u Kraljevu, a naredne godine ostaje da se urade tartan staze, čije postavljanje zahteva dobre vremenske uslove.

Više reči o ovim važnim temama biće na Sednici Skupštine grada Kraljeva koja je zakazana za petak 4. oktobar.

Share

Povezani postovi