Društvo 

”Kavim” na korak do novog prevoznika u Kraljevu

Gradsko veće Grada Kraljeva usvojilo je Izveštaj o sprovedenom postupku otvaranja i vrednovanja ponuda za javni prevoz u Kraljevu kojim je utvrđeno da je najpovoljniji ponuđač konzorcijum “Autoprevoz” Čačak, “Kavim” Raška, “Jedinstvo Kavim” Vranje i “Pub internacional” Kraljevo. Oni su ponudili cenu prevoza 40 dinara po kilometru bez PDV-a, odnosno 44 dinara sa PDV-om.

Ostala četiri ponuđača imaju pravo žalbe u roku od deset dana, a ukoliko žalbi ne bude ili ih komisija odbaci kao neosnovane, odmah će se pristupiti izradi Nacrta ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem o kome na kraju konačnu reč daje Skupština grada Kraljeva, kao zakonodavni organ čija je obaveza da obezbedi javni prevoz u gradu.

Dok se ta procedura ne završi putnike u gradskom i prigradskom prevozu i dalje će voziti preduzeće Vulović transport, po ugovoru koji je sa Gradom Kraljevom sklopljen u maju 2016. godine.

Novi prevoznik je u obavezi da obezbedi 36 autobusa, tri za gradski i 33 za prigradski prevoz, a kako je izjavio član Gradskog veća Milan Milošević, pored postojećih biće uvedene i nove linije, do Obrve, Gornjih Lađevaca, Trešnjara u Žiči, Kamenice i Brezne.

Kavim je izraelska kompanija koja pored Izraela posluje u nekoliko zemalja istočne Evrope, a u Srbiji u njenom vlasništvu je nekoliko preduzeća, među kojima su pomenuti “Autoprevoz” Čačak, “Kavim” Raška i “Jedinstvo Kavim” Vranje, dok je “Pub internacional” prevoznik iz Kraljeva.

Share

Povezani postovi