Društvo 

Sajam sporta u Kraljevu

Mladi Kraljevčani imali su priliku da na jednom mestu upoznaju sportske klubove koji postoje i rade u njihovom gradu i u razgovoru sa trenerima odaberu za njih najbolji sport. Tu jedinstvenu priliku omogućio im je Sportski savez Kraljeva, koji u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, drugu godinu za redom u Kraljevu organizuje Sajam sporta.

Cilj manifestacije je da motiviše decu i mlade da budu fizički aktivni jer je to veoma važno za pravilan rast i razvoj i da, baveći se sportom, što više vremena provode na otvorenom, u prirodi, a što manje uz mobilne telefone i računare.

“Ovaj mali Sajam sporta je jedan od načina da aktiviramo decu da se bave sportom. Naročito u periodu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji je veoma važan za njihov razvoj. Znamo da u tom periodu učiteljice najčešće ne posvećuju dovoljno pažnje časovima fizičkog vaspitanja,” ističe v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i dodaje da je predlog Sportskog saveza Srbije da sa decom od prvog do četvrtog razreda rade profesori fizičkog vaspitanja.

Sajam sporta u Kraljevu bio je veoma posećen. Mnoga deca došla su u pratnji svojih roditelja, a njima su se predstavili brojni sportski klubovi. Biciklistički klub “Metalac” je doneo trenažni bicikl a Kajak klub “Ibar” Kraljevo kajak trenažer koji je potreban za takmičenja i na brzim i na mirnim vodama, tako da su posetioci mogli lično da ih probaju i vide kako izgleda trenirati ove sportove.

Svoje štandove imali su i odbojkaški klubovi “Gimnazijalac” i “Ekonomac”, škole fudbala “Bubamara” i “Titan”, Košarkaški klub “Play”, Rukometni klub “Sloga”, Ženski rukometni klub “Metalac”, Džudo klub “Partizan”, karate klubovi “Ipon”, “Sa ta mi”, “Šampion” i “Dinamik”, Gimnastički klub “Siboks”, Atletski klub Kraljevo, Klub američkog fudbala “Royal crowns” i Streljački klub “Družina Ribnica”.

Sajam je otvorio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa pomoćnikom za sport Nikolom Radevićem i u pratnji dvojice odbojkaških reprezentativaca iz Kraljeva Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca. Oni su takođe pozvali mlade Kraljevčane da se što više bave sportom jer tako će da budu zdravi, jaki i uspešni.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Share

Povezani postovi