Politika 

Besplatni lekarski pregledi u Ušću

Čelnici Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu već su odavno počeli da sprovode niz aktivnosti u korist Kraljevčana. U sklopu kampanje, ovog puta, organizuju besplatne lekarske preglede za građane koji žive u udaljenoj varošici Ušće.

Zašto su meštani Ušća prvi koji će biti pregledani od strane tima stručnjaka?

“ U Ušću ima dosta domaćinstava u kojima žive stariji ljudi, a opšte je poznato da je taj kraj u deficitu sa lekarima. Ušće je od uvek više novca upumpapavalo u budžet grada, nego što su od njega dobili, pa smatramo da je fer i pošteno da i oni imaju neku dobrobit od grada, što često nije slučaj od kada je SNS došla na vlast”, objašnjava Strahinja Erac.  Zavetnici su zbog toga odlučili da pokažu građanima da su uz njih i da se u vremenu u kome svi hrle u grad, oni zalažu za opstanak srpskog domaćina na selu.

Ušćanima će biti omogućeno da obave opšte i specijalističke preglede, odnosno biće pregledani od strane doktora opšte prakse, kardiologa, hirurga, urologa.

Pregledi će biti u nedelju 15.decembra od 10 časova u Domu penzionera. Ovom prilikom, kraljevački Zavetnici pozivaju sve meštane Ušća da dođu, da donesu svu zdravstvenu dokumentaciju, da se pregledaju i time podrže ovu humanu akciju.

Strahinja Erac je najavio da je ova akcija samo početak i da će oni u narednom periodu posetiti i mnoga druga mesta u okolini Kraljeva, gde će doktori biti u službi meštana.

Autor: Emilija Pavić

Share

Povezani postovi