Društvo 

Osam ugostitelja u Kraljevu biće kažnjeno

Tokom drugog zasedanja Štaba za vanredne situacije u Kraljevu ustanovljeni su sledeći brojevi telefona koje građani mogu kontaktirati za vreme trajanja vanredne situacije:

TELEFONI ZA PRIJAVU GRAĐANA STARIJIH OD 65 GODINA ZA DOSTAVU LEKOVA, NAMIRNICA I DRUGIH POTREBA – 036/ 316-650 i 036/ 316-770

TELEFONI ZA INFORMACIJE O KORONA VIRUSU – 064/ 88-55-176 i 064/ 88-55-177, od 8 do 22h

TELEFON CRVENOG KRSTA KRALJEVO ZA PRIJAVU VOLONTERA- 036/ 316- 650

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković apeluju na starije sugrađane da pozivaju volontere Crvenog krsta samo ako deca, unuci, komšije nisu u mogućnosti da im pomognu i istovremeno pozivaju volontere da se prijave Crvenom krstu i pomognu starim sugrađanima.

“Sistem je takav da stare osobe treba da kontaktiraju Crveni krst u Kraljevu, kažu adresu na kojoj stanuju i pripreme spisak i recepte za namirnice i lekove koji su im potrebni i pripreme novac, a volonteri će otići, preuzeti robu i isporučiće im uz fiskalni račun i kusur,” rekao je Nenad Marković.

Nakon proglašenja vanredne situacije Sportski centar Ibar u Kraljevu je zatvorio svoje sportske objekte, prekinuta su i sva sportska takmičenja i treninzi. Ne rade ni Kraljevačko pozorište, ni bioskop “Kvart”, a s obzirom da su zatvoreni vrtići, škole i fakulteti, neće raditi ni Dečje odmaralište na Goču. Gradski javni prevoz funkcioniše u skladu sa redovnim redom vožnje koji se primenjuje za vreme školskog raspusta. Zatvoreni su i šalteri javnih preduzeća i ustanova. Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu saopštila je da obustavlja rad sa strankama. Neće se vršiti prijavljivanje na evidenciju nezaposlenih lica, niti će se evidentirati redovna javljanja tražioca zaposlenja.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić apeluje na građane da budu solidarni i da se pridržavaju izdatih naredbi i uputstava.

“Prilikom kontrole juče posle dvadeset časova utvđeno je da je osam ugostiteljskih objekata prekoračilo radno vreme i svih osam biće kažnjeni. Nisam pitao ni ko su ti ugostitelji, ni gde se nalaze ti objekti, svi do poslednjeg će biti kažnjeni jer očigledno je da nikako drugačije ne možemo da delujemo. Juče dok smo molili penzionere da ostanu kod svojih kuća, ispred Komercijalne banke bio je red, a rastojanje između tih ljudi bilo je manje od jednog metra,” ističe Terzić.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, Aleksandar Macan, saopštio je da se u toku jučerašnjeg dana u poslepodnevnim časovima Zavodu javila pacijentkinja koja je došla iz Italije.

“S obzirom na simptome koje je imala hospitalizovana je na infektivnoj jedinici sa blagom kliničkom slikom, nije joj ugroženo zdravstveno stanje. Uzet joj je bris koji je juče popodne transportovan u institut Torlak i očekuju se ubrzo rezultati,” poručio je Macan i dodao da je osoba ispoštovala preporuku o samoizolaciji i nije ostvarivala kontakte unutar Republike Srbije, pa nema razloga za dodatnu brigu.

Nove informacije biće saopštene na sutrašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Share

Povezani postovi