Društvo Najčitanije 

Kraljevo se uspešno bori protiv korone. Trenutno 25 obolelih

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan, i s obzirom na dva novoobolela, na teritoriji grada Kraljeva ima ukupno 25 potvrđenih slučajeva. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 55 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana, saopšteno je nakon održane elektronske sednice Gradskog veća.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema. Protiv 4 lica podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Na sednici Operativnog štaba, koje se inače održavaju neposredno pre svake sednice, razmatrane su dodatne epidemiološke mere i procedure, koje se primenjuju u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, u cilju smanjenja rizika od nastanka i širenja zarazne bolesti „Covid-19“, kao i aktivne podrške Gradskog štaba ovoj ustanovi u cilju smanjenja rizika od nastanka i širenja zarazne bolesti „Covid-19“.

Respiratorna („Covid”) ambulanta Doma zdravlja „Kraljevo“, nastavlja sa radom i u danima uskršnjih praznika, u terminu od 7.00 do 22.00 časa. Svi građani sa respiratornim poteškoćama, povišenom telesnom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, mogu sa javiti lično ovoj ambulanti u navedenim terminima bez obzira na zabranu kretanja, ili na brojeve telefona: 036/301-707; 060/576-22-80; 060/576-22-81; 060/576-22-82;

Crveni krst Kraljevo će, po prestanku zabrane kretanja, nastaviti sa aktivnostima na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva kojih je do sada podeljeno ukupno 450.

Od ponedeljka 20.04.2020. godine, započeće 5. krug dezinfekcije stambenih zgrada, čime će biti nastavljeno sa sprovođenjem epidemioloških mera, uz stručan nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa Savetima MZ, vršiće se i dezinfekcija na seoskim područjima.

Share

Povezani postovi