Društvo Najčitanije 

Ponovo uspostavljen javni prevoz u Kraljevu. Broj obolelih od Covida-19 porastao na 49

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan. Registrovana su još dva pozitivna pacijenta, tako da je od početka epidemije do sada na teritoriji grada Kraljeva evidentirano ukupno 49 lica pozitivnih na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“. Od početka epidemije, testirana su ukupno 1.533 lica na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 49 (3,20%) zaraženih. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 37 novih uzoraka.

Crveni krst Kraljevo je, sa ukidanjem zabrane kretanja, obustavio rad kol centra za pomoć starijim sugrađanima za nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova i nastavio redovne aktivnosti.

Centar za socijalni rad nastavlja redovne aktivnosti prema korisnicima, povećanim intenzitetom. Pokrenuta je revizija prava na novčanu socijalnu pomoć, koja je bila odložena usled proglašenja vanrednog stanja.

JKP „Čistoća“ Kraljevo nastavlja da radi na dezinfekciji i pranju saobraćajnica, prema utvrđenom planu.

Ekipe civilne zaštite su, uz stručni nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, nastavile dezinfekciju javnih površina i objekata javne namene. Poseban akcenat od ponedeljka, 11.05.2020. godine, stavljen je na ponovno uspostavljanje funkcionisanja javnog prevoza, kao i Predškolske ustanove, u uslovima propisanih epidemioloških mera. Roditeljima, pratiocima i deci izvršena je podela kompleta opreme lične zaštite (zaštitne maske za lice i rukavice), kao i podela uputstava, brošura i porodičnih planova. Sa ovakvim aktivnostima biće nastavljeno i narednih dana.

Od ponedeljka 11. maja, budući da je odlukom Narodne skupštine Republike Srbije ukinuto vanredno stanje, Gradska uprava grada Kraljeva nastavlja rad u punom kapacitetu, u periodu od 7 do 15 časova, pri čemu se apeluje da građani pri dolasku na šaltere nose zaštitne maske i drže međusobno rastojanje od dva metra.

 

 

Share

Povezani postovi