Društvo 

Kraljevo, grad bez barijera

U Kraljevu su završeni radovi na izgradnji staze posebno prilagođene osobama sa invaliditetom koja omogućava građanima u kolicima, slepim i slabovidim osobama ali i majkama sa decom i biciklistima, da lako i pristupačno siđu do Atletskog stadiona i šetališta pored Ibra.

“Radovi su trajali 120 dana i završeni su na vreme. Za njih je bilo opredeljeno 13,5 miliona dinara i ostalo je jedino da se u septembru zasade travnate površine prema planu sadnje koji je već urađen,” ističe Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić zahvalio se Evropskoj Uniji koja je za realizaciju ovog projekta izdvojila 100 000 evra, a grad Kraljevo je opredelio nedostajuća sredstva.

Do Atletskog stadiona danas se spustilo nekoliko osoba sa invaliditetom i svi dele isto mišljenje da je staza odlično urađena. Ograda je urađena od prohroma a vodilo se računa i da nagib staze bude blag.

“Ovo je lep dan svima nama koji se nalazimo u kolicima. Ovo je jedan od najlepših delova grada i sada nam je lakše dostupan,” rekao je Danilo Jovanov, nekadašnji poznati košarkaš iz Kraljeva koji je nakon saobraćajne nezgode postao paraplegičar.

Ranko Vuković iz Udruženja slepih i slabovidih osoba poručio je: “ Sada možemo da kažemo da su osobe sa invaliditetom bliže ravnopravnom životu sa ostalim građanima Kraljeva. Ovo je pravi primer kako partnerski odnos sa gradom Kraljevom daje rezultate.”

Gradonačelnik Kraljeva poručio je da Kraljevo brine o svim svojim građanima i da će i ubuduće pri izradi svakog projekta biti konsultovane i osobe sa invaliditetom.

Share

Povezani postovi